Visum Rusland

Visum Rusland aanvragen kan nu ook eenvoudig online via E-visum.be. Of u nu heerlijk op vakantie wilt gaan naar dit prachtige land of juist op zoek bent naar een zakelijk visum voor Rusland. U vind hier bij ons diverse informatie over het land Rusland, hoe een visum aanvraag verloopt en wat de mogelijkheden verder zijn. Een visum Rusland is namelijk niet zomaar eventjes geregeld, en wij raden u dan ook aan om hier op tijd mee te zijn. Voor Rusland bestaan er op dit moment namelijk nog geen e-visums. Elke visum aanvraag word namelijk handmatig getoetst waardoor de doorlooptijden soms best op kunnen lopen. Een visum Rusland is hierdoor een stuk complexer dan bijv. een e-visum Turkije aanvragen. Gelukkig werken we hiervoor samen met e-visums.nl welke u op een eenvoudige manier de visum aanvraag voor Rusland kunnen begeleiden. Lees verder voor meer informatie over het visum.

Direct naar visum aanvraag Rusland

Visum Rusland aanvragen

Visum Rusland aanvragen kan nu eenvoudig online. Al sinds 2014 kunt u online uw visum voor Rusland aanvragen via de website van de Russische Ambassade. Als uw Engels goed is en u heeft een creditcard is de een goede optie. Wilt u toch liever in het Nederlands een aanvraag doen en eenvoudig online betalen met Bancontact of bankoverschrijving dan is dit tegenwoordig ook goed mogelijk. We werken hiervoor samen met e-visums.nl welke uw aanvraag voor een visum Rusland eenvoudiger maakt. Met een volledig Nederlandstalige website, duidelijke uitleg en een goede service kunt u voor een kleine meerprijs uw visum aanvragen. Een visum Rusland aanvragen is namelijk een complex iets aangezien u nogal wat informatie moet aanleveren. Hou er ook rekening mee dat bij een single entry aanvraag er minimaal 6 werkdagen overheen gaat voordat u uw visum per post binnen krijgt. Bij een multi-entry aanvraag gaat er zelfs minimaal 10 werkdagen overheen. Tevens is de ervaring dat dit echt het minimum is en doorlooptijden van 14-20 werkdagen normaal is. Let dus op dat u uw visum ruim op tijd aanvraagt (het liefst minimaal 2 maanden van tevoren). Zonder visum komt u namelijk Rusland niet in. Een visum Rusland aanvragen gaat volledig online.

De vereiste documenten voor een Visum voor Rusland zijn:

  • Geldig paspoort (minimaal nog 6 maanden geldig bij het binnenkomen in Rusland)
  • Pasfoto welke voldoet aan de paspoort voorwaarden
  • Een uitnodigingsbrief (hieronder leest u hier meer over)
  • Bewijs van uw zorgverzekering dat Rusland onder uw dekking valt voor eventuele zorgkosten etc).

De uitnodigingsbrief

Om Rusland in te komen heeft u bewijs nodig dat u met een doel naar Rusland komt. Als u voor vakantie naar Rusland op vakantie gaat dan behoort het reisbureau u te voorzien van een uitnodigingsbrief. Eventueel kunnen ze deze bij E-visums.nl ook voor u regelen, maar als u een vakantie boekt naar Rusland is het aan te raden om deze meteen te regelen. Gaat u voor zaken naar Rusland en heeft u een afspraak staan, zorg er dan voor dat ze een uitnodigingsbrief voor u regelen. Zonder deze brief word uw visum aanvraag meteen geweigerd! Rusland wil namelijk voorkomen dat mensen vanuit het buitenland in Rusland blijven, en hiermee proberen ze de drempel voor immigranten te verhogen. Dit is een standaard procedure en zeker voor vakantiegangers ook geen probleem.

Informatie over Rusland

Rusland is een prachtig land om naartoe te reizen. Het is een land met veel cultureel erfgoed en prachtige omgevingen. Een vakantie naar Rusland is dan ook een echte aanrader. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Rusland een stuk westerse geworden, waardoor de grenzen wat meer open zijn gaan staan. U kunt zich dan ook prima in de grote steden verplaatsen en heerlijk vakantie vieren. Wilt u gaan rondtrekken door Rusland dan is het wel aan te raden om dit via een reisbureau te regelen. Rusland is namelijk voor de westerse toerist niet overal even veilig om op eigen houtje rond te trekken. Daarbij zijn er ook bepaalde regio’s waar je je als toerist niet zomaar binnen komt. Denk hierbij aan de regio’s Tsjetsjenië en Dagestan welke prachtig zijn om te bezoeken, maar door de politieke spanning en recente gevechten van diverse partijen is dit in principe een no go gebied.

De hoofdstad Moskou is een prachtige stad om te bezoeken. U vind hier vele prachtige historische gebouwen en ontzettend veel informatie over Rusland en het communisme. Een vakantie naar Rusland word dan ook veelal geboekt door mensen die de rijke geschiedenis van Rusland van dichtbij willen meemaken. Echter Rusland heeft veel meer te bieden. U kunt hier met gemak een heerlijk lange vakantie vieren!

Direct naar visum aanvraag Rusland